Wat is mindfulness?

In ons dagelijks leven zijn we ons nauwelijks bewust van de stappen die we zetten en de dingen die we doen. We doen ze automatisch. Vaak zitten we onbewust vast in gedachtenpatronen die zich blijven herhalen. Gedachten over werk, relaties of andere privézaken zetten zich vast in ons hoofd en lijf. Mindfulness maakt je daar bewust van.

Blokkades en stress
Soms zitten automatismen en gedachten ons zo in de weg dat we erdoor blokkeren, vastlopen en gestrest zijn. Vaak verdringen we de daarbij horende gevoelens door harder te werken en bezig te blijven. We willen die gedachten wel stilzetten en dingen anders aanpakken, maar weten niet goed hoe. We vinden het moeilijk om ons vertrouwde gedrag los te laten.

Automatische patronen herkennen
Bij mindfulness leer je jouw automatische patronen herkennen. Je wordt je bewust van zaken die jou in de weg zitten en hoe jij daarop reageert. Je leert hoe je andere keuzes kunt maken en gedachten kunt loslaten. 

Rust en balans
Mindfulness zorg voor rust en balans in je leven en maakt dat je bewustere keuzes maakt. Wil jij dat leren? Maak dan tijd vrij voor jezelf en doe mee aan de 8-weekse cursus. De cursus is in principe geschikt voor iedereen die meer rust en balans in zijn leven wil brengen, jong en oud, man en vrouw. Wil je meer weten over de cursus en of die ook geschikt is voor jou? Neem dan contact op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.